ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΚΕΤΣΙΟ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου συνήλθε σήμερα 8 Αυγούστου 2022 σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση με αφορμή την θλιβερή είδηση του θανάτου του Πασχάλη Γκέτσιου, πρώην Δημάρχου Νεστορίου, προκειμένου να εκφράσει τη θλίψη του και να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ο Πασχάλης Γκέτσιος με την ιδιότητα του επιστήμονα οδοντιάτρου και με την πολυετή του πορεία στην αυτοδιοίκηση υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, ήθος, αξιοπρέπεια και αφοσίωση τον τόπο μας και την τοπική κοινωνία. Η προσφορά του υπήρξε μεγάλη και η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νεστόριο, αλλά και για ολόκληρο τον Δήμο Νεστορίου, ανεξάντλητη. Το έργο και η συνεισφορά του αποτελεί παρακαταθήκη παγκοίνως αναγνωρίσιμη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου με αισθήματα βαθιάς οδύνης και θλίψης για τον αδόκητο θάνατο του εκλιπόντος,  

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στη σύζυγο και στους οικείους του εκλιπόντος.
  2. Να κηρυχθεί η 9η Αυγούστου 2022, ημερά κηδείας του εκλιπόντος, ως ημέρα πένθους για τον Δήμο Νεστορίου και να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου.
  3. Να επανέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο στο άμεσο μέλλον, με νεότερη απόφασή του, προκειμένου να αναγνωρίσει έμπρακτα το έργο και την προσφορά του και να αποδώσει την απαιτούμενη τιμή στο πρόσωπό του.
  4. Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
  5. Να διατεθεί χρηματικό ποσό, αντί στεφάνου, προς τον εθελοντικό οργανισμό για τα δικαιώματα του παιδιού «ΚΕΛΕΤΡΟΝ – ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».
  6. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας.
  7. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Η μνήμη του Πασχάλη Γκέτσιου ας είναι αιώνια και το χώμα του αγαπημένου του Νεστορίου που θα τον σκεπάσει, ελαφρύ.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Χρήστος Κοσμάς